Nem is olyan rég óta a legtöbb internetes fogadóiroda lehetőséget biztosít, hogy ne csak a mérkőzések kezdése előtt, hanem már azok közben is megtehessük tétjeiteket. Belegondoltatok már, hogy ez mekkora előnnyel jár?! Meccs előtti elemzéseink mellett már a saját szemünk előtt kibontakozó játék képére is támaszkodhatunk, feltéve, ha valamelyik sport csatorna éppen sugározza a megcélzott találkozót. De a legtöbb iroda ma már ezen a téren is segít: online közvetítéseket biztosítanak, olyan eseményekről is, melyeket sokszor nem sugároz egyik hazai adó sem. A sportingbet.com magyar nyelvű oldalán például elég igénybe venni az éppen aktuális regisztrációs bónuszt, feltölteni a számlánkat, majd a sárga színű nyíl ikont keresni – innen már csak egy pár klikk az élő kép.


Az élő fogadás esetében természetesen valamennyit áldoznunk kell a nyereményszorzók mértékéből: ahogy közeledik, illetve elkezdődik egy-egy találkozó, ezek mindig csökkennek. Ugyanakkor sokat nyerhetünk is, hiszen az élő kép segítségével sokkal jobban meggyőződhetünk egy meglepetés lehetőségéről, egy csatár formájáról, vagy egy csapat taktikai felállásáról.

Sokan még ódzkodnak a sportfogadásnak ettől ez újszerű formájától, és természetesen egyetértünk, hogy a hagyományos játékformáknak megvan a maguk szépsége. Ugyanakkor, a tapasztalat beszél belőlem, amikor azt mondom: azért érdemes a korral is haladni – az élőben fogadás egy modern játékforma, amely sokak számára eddig felfedezetlen izgalmakat, és ami még fontosabb: lehetőségeket rejteget magában. Éppen ezért, érdemesebb lehet egy kicsit részletesebben is megismerkedni az élő játék előnyeivel:


• az előzetes spekulációval ellentétben itt már láthatjuk a pályára lépő csapatok pontos felállását, így nem érhet minket nagy meglepetés, ha pl. az egyik csapat nem a legerősebb összeállításában lép pályára; ha úgy veszed észre, hogy kifejezetten gyenge a felállás, vagy az előző meccshez képest rengeteg a változtatás (rotáció), akkor könnyen lehet, hogy máris megneszeltél egy közelgő meglepetést! Angliában például a karácsonyi ünnepek tájékán vesztenek gyakran pontokat a laikusok számára váratlan módon a nagycsapatok, amikor a meccsdömping miatt kénytelenek nagyon variálni a kezdőcsapataikkal – a jövőben erre már Te is oda tudsz figyelni!

• Fontos az érzelmi kontroll: nem tanácsos minden egyes sárga lap, kiállítás, vagy gól után csípőszerű reflexszel változtatni az előzetes tippünkön. Ugyanakkor, nem lehet szó nélkül elmenni a remek lehetőség mellett sem, hogy a már megrakott fogadásainkat korrigálhatjuk, ha az eredmény merőben máshogy alakul, mint ahogy elképzeltük. Vagyis: csökkenthetjük a veszteséget, illetve még nyereménnyé is fordíthatjuk! Ezzel viszont tényleg érdemes óvatosan bánni: szintén egy barátommal történt nemrég, hogy a Roma csapatán érezte a genovai vendégjáték előtt: itt valami nagyon nincs rendben, nem véletlenül beszélnek Ranieri mester kirúgásáról. Ehhez képest Tottiék 3-0-ra elhúztak! Sorstársam elmondása szerint egy hajszálon múlott, hogy ne kezdje el valahogy élőben menteni a menthetőt, de ekkor eszébe jutottak az aranyszabályok, melyekről többször beszéltünk már, és melyeket most már Ti is tudtok alkalmazni. És ahogy ez a példa mutatja: meg is éri alkalmazni őket, mert a barát végül kitartott előzetes elemzése mellett, és a Genoa csodák csodájára fordítani is tudott az év egyik legnagyobb meccsén – Ranieri lemondott, aki pedig a házigazda mellett kitartott, szép nyereményt gyűjthetett be!

• felbecsülhetetlen előny, hogy meg tudjuk várni egy-egy találkozó kezdését, és ha TV-n vagy akár internetes közvetítéssel élőben tudjuk követni a meccset, úgy a játék képe alapján tudunk fogadásokat tenni, akár az előzetesen esélytelenebbnek vélt csapat győzelmére is! Mindezt úgy, hogy az esélytelen nyereményszorzói csak viszonylag keveset csökkentek a mérkőzés előtti szorzókhoz képest, miközben mi már viszonylag sokkal többet tudunk a mérkőzés alakulásáról!

A továbbiakban is rengeteg tippel fogok még jelentkezni, de ha úgy gondolod, hogy már most elég tudással rendelkezel ahhoz, hogy kipróbáld magad, akkor engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a Bwin a Sportingbet és Bet-at-home regisztrációs bónuszát, ezek megszerzése viszonylag könnyű, főleg, ha rendelkezel pár tuti tippel!