Most azonban tényleg térjünk rá a motiváció kérdésére: tapasztalatom szerint mindig érdemes megnézni, hogy van-e olyan játékos az egyik csapatban, aki már megfordult a másik csapatban is. Ha megfigyelitek, a profik mindig gondosan ügyelnek rá, hogy a médiában hangsúlyozzák: nem fűti őket semmiféle bosszúvágy. De ahogy a fenti magyar-holland kapcsán is említettem: attól még, hogy megjelenik az újságban, nem kell mindent elhinni! A kulisszák mögött nagyon is fontos tényező a reváns lehetősége, az élsport világában minden egyes szálat megragadnak a szereplők, amit motivációként használhatnak, ezzel is próbálják magukat kiemelni a rengeteg edzés és mérkőzés egyhangúságából. Például: ki szerezte a West Ham első két gólját a korábbi Man United elleni meccsen? Az éppen Manchesterből eltanácsolt Jonathan Spector!

Ilyen szempontból érdemes figyelni a szakvezetőkre is. Egyrészt, jól ismerhetik az ellenfelet, ha korábbi csapatuk ellen készülnek, másrészt ennek tudatában a játékosaik is hajlamosabbak „neki is hajtani.” Még egy tipp az edzőkkel kapcsolatban: edzőváltás után sokszor érdemes egy csapatra tenni, még akkor is, ha első gondolatunk ilyenkor az lehet, hogy áll a bál. De a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyenkor az előd alatt elszürkült kerettagok is összekapják hirtelen magukat, mindenki nagyon szorgoskodik, hogy „bejátssza” magát az új mesternél – ilyenkor szép meglepetéseket lehet elcsípni!

Még egy dolog ezzel kapcsolatban: gyakran egy egész csapat érez motivációt, hogy kiegyenlítsen egy számlát egy adott ellenféllel szemben – ez tényleg sokszor válik be, még a mai, gyorsan átalakuló keretek esetében is. Példa: a közelmúltban az egyik legszebb nyereményem ahhoz kapcsolódik, hogy a Schalke Münchenben verte ki a Bayernt a német kupa elődöntőjében. Ez nagy meglepetésnek számított, 6.50x-es kifizetéssel a vendéggyőzelem mellett, de bennem élénken megmaradt, hogy milyen kegyetlen módon verte ki tavaly éppen fordítva a Bayern a Schalkét: akkor Gelsenkirchenben játszottak, ugyanúgy elődöntő volt, és a bajorok egy Robben szólóval nyertek a hosszabbítás utolsó pillanataiban. Biztos voltam benne, hogy ez a kékekben is mély nyomokat hagyott, és annak ellenére is esélyük lehet, hogy a bajnokságban gyengélkednek. A megalapozott megérzésem alapján a 10.000 Ft-os tétemmel 65.000 Ft-ot nyertem!
Ennyit tehát a motiváció különböző formáiról, holnap pedig néhány egyéb tippel végleg kipipáljuk a fogadás előtti felkészülés kérdését.

A továbbiakban is rengeteg tippel fogok még jelentkezni, de ha úgy gondolod, hogy már most elég tudással rendelkezel ahhoz, hogy kipróbáld magad, akkor engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a Bwin a Sportingbet és Bet-at-home regisztrációs bónuszát, ezek megszerzése viszonylag könnyű, főleg, ha rendelkezel pár tuti tippel!